Essence; Uniek in de wereld

Essence Audio is opgericht in 2007 met als doel het bouwen van de beste elektrostatische speakers ter wereld.

Met de kennis en ervaring die de oprichter van Essence Audio, Maarten Smits, meebracht maakte Essence Audio direct een goede start en al snel werd het team versterkt met toegewijde natuurkundigen en ingenieurs met liefde voor muziek en home theater. Inmiddels is Essence Audio een van de slechts vijf fabrikanten wereldwijd die elektrostatische luidsprekers ontwikkelt en produceert. Dit maakt ons op zich al uniek, maar er zijn meerdere redenen waarom wij ons onderscheiden.

Familiebedrijf

Om de beste  elektrostatische speakers te bouwen hebben wij vrijheid nodig. Wij zijn dan ook nog steeds een familiebedrijf met korte lijnen en ruimte voor creativiteit en flexibiliteit.

Ons verhaal, ons doel

Onze luidsprekers vertellen een verhaal vol fascinatie, het verlangen naar een unieke oplossing en baanbrekende innovaties. Onze inzet, toewijding en enthousiasme vindt u terug in onze unieke luidsprekers. Om uniek te blijven stellen wij ons het volgende te doel:

  • Biedt de hoogste kwaliteit; het geluid moet zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid liggen.
  • Maak een opvallend design voor iedereen.
  • Maak een high-end product zonder high-end prijzen; zorg voor een redelijke prijs voor een modulair model.
  • Gebruik alleen producten en technologie uit eigen land.

Om deze doelen te bereiken zoeken wij direct contact met onze klanten, onze fans. Hun opmerkingen zijn er om onze richtlijnen te verbeteren. Met een aantal nieuwe technologieën zijn wij van mening dat we zullen slagen. Essence is echt, heeft een persoonlijk tintje en is volledig handgemaakt.